Predstavitev podjetja DRI upravljanje investicij, d.o.o.

DRI upravljanje investicij d.o.o. je največje inženirsko in svetovalno podjetje v Sloveniji. Ekspertna znanja, bogate izkušnje ter pridobljeno zaupanje javnih in zasebnih naročnikov so temelji, na katerih se je družba utrdila kot zanesljiv partner pri uresničevanju investicij na področju železniške, cestne, komunalne in vodne infrastrukture, stavb ter prometa. DRI na enem mestu združuje tehnična, ekonomska in druga ekspertna znanja, nepogrešljiva pri vodenju najzahtevnejših infrastrukturnih projektov.

Širok spekter dejavnosti družbi omogoča organiziranje in vodenje investicij v vseh fazah investicijskega procesa – od načrtovanja, projektiranja in gradnje do vzdrževanja in upravljanja.

 

 

Predstavitev podjetja Elea iC d.o.o.

Podjetje Elea iC d.o.o. sodi med največje ponudnike interdisciplinarnih intelektualnih storitev v Sloveniji. Nabor storitev sega od projektiranja konstrukcij, predorov in nizkih gradenj, prek arhitekture, rekonstrukcij, inženiringa, projektnega vodenja in ekologije. Z več kot osemdesetimi visoko usposobljenimi strokovnjaki svojim naročnikom uspešno nudimo storitve, ki so natančno prilagojene njihovim individualnim potrebam, od projektov na ključ do kompleksnih storitvenih verig. Našim projektom v povprečju namenjamo vsaj 640 delovnih ur dnevno ter s tem strokovno in cenovno učinkovito udejanjamo projekte zasebnih in javnih investitorjev. V lastnih pisarniških prostorih v središču Ljubljane, s sodobnimi orodji in vrhunskim znanjem, letno realiziramo za 5 milijonov Evrov intelektualnih storitev.
Elea IC je član mednarodne skupine svetovalnih IC podjetij. V partnerstvu z drugimi podjetji iz naše skupine ponudnikov interdisciplinarnih storitev izpolnjujemo zahteve strank v 95 državah po svetu. Skozi naše interdisciplinarno partnerstvo znotraj skupine IC ima Elea IC tudi neposreden dostop do široke palete dopolnilnih strokovnih znanj in izkušenj, od upravljanja z vodami do nadzora hrupa in vibracij.
V Elei iC uporabljamo naše integracijske sposobnosti in kompetence v okviru sodelovanja, organizacije in komunikacije za uporabo naših ključnih kompetenc in vodilnih strokovnjakov za naše delo. Z upoštevanjem vseh vidikov in izvedbo analize v raznolikih merilih ponujamo celovite rešitve za potrebe naših strank.

 

Predstavitev podjetja BEXEL Consulting

BEXEL Consulting je sodobno, visokotehnološko, inženirsko in svetovalno podjetje na področju gradenj. Že več kot desetletje razvija lastno programsko tehnologijo BEXEL Manager, ki je bila do sedaj uporabljena pri izvedbi raznovrstnih ter kompleksnih projektov po vsem svetu v skupni izmeri več kot 12 milijonov kvadratnih metrov.

BEXEL Manager je programska platforma, ki ponuja rešitve na osnovi 3D-informacijskega modeliranja (BIM) ter virtualnega načrtovanja in gradnje (VDC). Razvoj in nadgradnja obstoječih virtualnih 3D-modelov omogoča dostop do številnih natančnih informacij o projektu, izdelavo naprednih in kompleksnih analiz skupaj z atraktivnimi vizualizacijami ter predstavitvami za različne vrste gradbenih projektov že v začetnih fazah projekta kakor tudi tekom celotnega življenjskega cikla. S široko paleto storitev, ki so prilagojene posameznemu naročniku in napredno tehnologijo, ponuja vsem udeležencem podporo za sprejemanje optimalnih odločitev v vseh fazah razvoja projekta.  

Optimalne rešitve za upravljanje s podatki ter napredne kontrole kot je detekcija kolizij omogočajo popolno upravljanje procesa projektiranja in preprečujejo pojav napak na samem gradbišču. Programski modul za napreden proračun količin in pripravo razpisne dokumentacije prav tako dodatno prispeva k natančnosti, zmanjšanju napak in nejasnosti že v razpisni fazi projekta ter na ta način zmanjšuje tveganje.

Edinstvena BEXEL Manager orodja za 4D/5D-analize olajšujejo planiranje gradnje s kompleksnim terminskim planom, samodejnim spreminjanjem in vizualizacijo le-tega. V kombinaciji s programskim modulom za popise del, predizmere in predračune je omogočeno natančno načrtovanje količin in stroškov, kot tudi precizno spremljanje napredka gradnje, izvedenih količin in analiz planirano-narejeno.

BEXEL Manager FM 6D-platforma za potrebe vzdrževanja objektov povezuje BIM-model izvedenega stanja s potrebnimi atributi in dokumenti ter predstavlja učinkovito podporo načrtovanju upravljanja v fazi projektiranja, kot tudi upravljanju in vzdrževanju objektov po dokončani gradnji.

BEXEL Infrastructor je najnovejše BEXEL-ovo orodje posebej izdelano za parametrično projektiranje infrastrukturnih projektov predvsem predorov ter samodejno generiranje BIM-modelov. 

 

Predstavitev podjetja AXIS d.o.o.

AXIS  je specializirano podjetje vrhunskih strokovnjakov s področij gradbeništva in informacijske tehnologije, ki ponuja svetovalne storitve in napredna programska orodja za celovito upravljanje gradbenih investicij in gospodarjenje z javno cestno infrastrukturo.

AXIS ustvarja programska orodja in razvija storitve za prihodnost Gradbeništva 4.0. Sooblikuje in vzpostavlja standarde vodenja projektov v gradbeništvu, digitalizira in gradi edinstveno bazo podatkov za stroškovno obvladovanje projektov, skrbi za okolje učinkovitega sodelovanja na projektih, omogoča pravilno upravljanje in poenostavitev izvajanja procesov v gradbeništvu ter učinkoviti nadzor, preglednost in poročanje deležnikom na projektih

Z vključevanjem BIM v naša ključna programska orodja zagotavljamo celostno upravljanje z gradbenimi investicijami. Z uspešno integracijo sistemov, podatkov, investicijskih procesov in projektno komunikacijo vzpostavljamo skupno informacijsko okolje, ki je sistemsko in celostno integrirano v gradnjo objektov ter omogoča kontroliran dostop uporabnikov do podatkov in vsebin ter nadzorovani potek dela.

Strokovno svetovanje, učinkovite rešitve z lastnimi programskimi orodji, XPERT, XPERTopen, XPERTbcp ter edinstvena baza podatkov XBASE so namenjene javnim in zasebnim organizacijam ter posameznikom v Sloveniji, regiji in Evropi.

Naša ključna programska orodja in rešitve:

XPERT je celovita informacijska rešitev za upravljanje posameznih projektov ali portfelja gradbenih in infrastrukturnih projektov. Uporablja se pri vodenju projektov in gradbenem poslovanju v vseh fazah investicijskega procesa ter je namenjena vsem deležnikom v procesu graditve za učinkovito izvajanje projektov v načrtovanih okvirjih.

XPERTopen je samostojna prilagojena rešitev informacijskega sistema XPERT s prosto dostopno uporabo funkcionalnosti za izdelavo in izmenjavo ponudb in plačljivima vsebinama za izdelavo popisov del in dostop do prve digitalne gradbene baze znanja XBASE.

XBASE je prva in najpopolnejša digitalna baza znanja na področju gradbeništvu v Sloveniji in regiji. Združuje strokovna znanja s posameznih specializiranih področij stroškovnega inženiringa, uvaja standardizacijo in urejeno klasifikacijo njenih elementov ter vsebuje podatke o kalkulativnih in stvarnih virih, normativih in standardnih tehnologijah, ter celoten spekter parametriziranih in standardiziranih opisov del.

XPERTbcp je celovita informacijska rešitev za vodenje in upravljanje podatkov o javnih cestah in pripadajoči infrastrukturi z integriranim grafičnim pregledovalnikom za vizualizacija podatkov. Sodobna spletna rešitev s podatki v oblaku je močno upravljavsko orodje, ki ga naše stranke uporabljajo pri upravljanju 700 km avtocest in preko 10.000 km občinskih cest v R Sloveniji, ter več kot 500 km državnih cest v R Severni Makedoniji.

Predstavitev podjetja e-Disti d.o.o.

 

e-DISTI je hitro rastoče podjetje s poglobljenimi izkušnjami iz distribucije in vzdrževanja. S pisarnami v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu gradimo partnerske odnose na zanesljivosti, strokovnosti ter odzivni tehnični podpori. Dejavnosti podjetja obsegajo celovite rešitve na treh področjih:

Zastopstva za svetovno priznano CAD in BIM programsko opremo - več na allbim.si

ALLPLAN - celovita BIM rešitev za konstrukcije NEMETSCHEK, namenjena projektiranju v arhitekturi in gradbeništvu ter celovitemu upravljanju načrtovanih rešitev z BIM modelom. Allplan BIMplus skupaj z Allplan Arhitecture in Allplan Engineering omogoča danes prepotrebno interdisciplinarno sodelovanje inženirjev, investitorjev in izvajalcev gradenj ter s tem koordinacijo in nadzor celotnega življenjskega cikla zgradb, konstrukcij.

 • GstarCAD – 2D/3D CAD programska oprema, ki je popolnoma kompatibilna z AutoCAD-om. GstarCAD postaja s 25-letnimi izboljšavami vodilna CAD programska oprema na svetu.
 • CADprofi – programska oprema za učinkovito oblikovanje arhitekturnih in strojnih projektov ter vodovodnih in električnih inštalacij. Vsebuje profesionalne knjižnice objektov z nacionalnimi in internacionalnimi standardi.
 • AX 3000 – programska oprema za vse vrste inštalacij, od prezračevanja, ogrevanja in klimatizacije do sanitarnih in električnih sistemov.

Ponudba druge programske opreme: SCIA, FRILO.

Povezana oprema: EIZO monitorji za najvišjo kvaliteto prikazanih slik. Inovativna tehnologija za jasen pogled brez utripanja in brez bleščanja, optimalna barvna kontrola, izjemna življenska doba in 5-letna garancija podpirajo profesionalno rabo in visoko varnost naložbe.

Izobraževanja

Zagotavljamo izobraževanja za vso programsko opremo z naše ponudbe. Izobraževanja izvajajo Allplan certificirani trenerji, ki s svojimi izkušnjami izobraževanja prilagodijo specifičnosti slovenskega področja ter potrebam prakse.

Reference in kakovost 

e-DISTI s svojo prisotnostjo v vseh segmentih gospodarstva in javnega sektorja, pokriva tako največja slovenska kot tuja podjetja, ponudnike internetnih storitev, zdravstva, ministrstva in tudi mala podjetja, ki uresničujejo zahtevne potrebe. Na področju CAD in BIM programskih rešitev skrbimo za več kot 500 licenc.

Za zadovoljstvo strank in partnerjev si prizadevamo z odzivnostjo in kakovostjo storitev, kar potrjujejo dolgoročna sodelovanja, priznanja principalov in zavezanost ISO certifikatu.

 

 

 

Predstavitev podjetja Lineal d.o.o

Podjetje Lineal je bilo ustanovljeno leta 1990. V skoraj 30 letih delovanja smo postali vodilno podjetje na področju inženirskih storitev za infrastrukturo v državi. V tem obdobju smo sodelovali pri skoraj vseh pomembnejših infrastrukturnih projektih na področju Slovenje. Naša vizija je postati vodilno podjetje v regiji, zato svojo dejavnost širimo na področje Hrvaške, BiH, Avstrije in tudi Nemčije.

Danes je v podjetju je zaposlenih 60 strokovnjakov. Skrbimo za delovno okolje, ki zaposlene spodbuja k razmišljanju, ustvarjalnosti, sodelovanju in pripadnosti, hkrati pa jim zagotavlja pridobivanje znanj in izkušenj ter dolgoročno in zanesljivo zaposlitev.

Inženirske izzive v infrastrukturi rešujemo s pomočjo najnaprednejše tehnologije, v katero vlagamo že od ustanovitve podjetja. Pri delu uporabljamo vrhunsko programsko opremo, katera nam lajša iskanje optimalnih rešitev.

Za doseganje naših ciljev je pomembno sodelovanje s poslovnimi partnerji in naročniki. Z njimi gradimo odnose, ki temeljijo na poštenosti, iskrenosti in zaupanju. S svojo strokovnostjo jih želimo navdušiti in pritegniti k sodelovanju.

Področja storitev:

 • Ceste in železnice
 • Hidrotehnika, komunalna infrastruktura in konstrukcije
 • Promet
 • Elektrotehnika
 • BIM

 
 

Predstavitev podjetja Kolektor Koling d.o.o

Kolektor Gradbeništvo je eden izmed vodilnih ponudnikov storitev na področju gradbeništva v Sloveniji, ki z operativno odličnostjo zagotavlja kakovostno izvedbo in nadpovprečno učinkovistost gradbenih del vseh vrst.

Pod okriljem programa Kolektor Gradbeništvo delujeta družbi Kolektor Koling in Kolektor CPG.

Družbi delujeta na več področjih od visokih gradenj, infrastrukturnih objektov, vzdrževanju cest, armiranobetonskih konstrukcij do elektro in strojnih inštalacij, kjer v že procesu gradnje objektov sledimo lastnemu znanju usposobljenih kadrov kot tudi željam in pričakovanjem naročnikov. Kakovostne storitve pa lahko zagotavljamo z napredno tehnologijo, strokovno in pravočasno izvedbo, sodobno mehanizacijo ter povezanostjo vseh udeležencev pri gradnji. Dolgoletne izkušnje in zanesljivost na področju gradnje in izvedbe objektov oblikujejo naše nove priložnosti in izzive ter utrjujejo položaj ne le največjega, ampak tudi enega najbolj inovativnih in sodobnih gradbenih podjetij v Sloveniji.

Ponosni smo, da Kolektor Gradbeništvo zaposluje ljudi, ki so zanesljivi, zvesti in motivirani, saj nenehno iščejo boljše rešitve. Verjamemo, da se novi uspehi družb ne odražajo le z zadovoljstvom poslovnih partnerjev in naročnikov, ampak tudi z zadovoljstvom predanih zaposlenih, saj na njih sloni naša največja konkurenčna prednost.

Trenutno imamo odprtih okoli 145 projektov doma in v tujini, ki jih lahko obvladujemo le z predano ekipo. Zelo pomembna je tudi ustrezna komunikacija vseh deležnikov podprta z računalniško tehnologijo. Namreč z uvedbo digitalizacije, pametnih tehnologij in storitev želimo povezati in združiti udeležence pri projektiranju, gradnji in vzdrževanju objekta. V to zadnja leta tudi pospešeno vlagamo, namreč pri gradnji objektov uporabljamo rešitve za digitalno modeliranje objektov (BIM), ki nam omogočajo upravljanje in vodenje projekta med vsemi deležniki od nadzora nad opravili, zagotavljanjem kakovosti in varnosti na gradbišču do razbremenitve gradbišč na področju urejanja dokumentacije.

Le z jasno vizijo in poslanstvom ter z združitvijo vrednot obeh družb lahko uspešno nadgrajujemo vsa področja delovanja.

Segment Kolektor Gradbeništvo je del koncerna Kolektor, transnacionalne družbe, ki na strateških trgih povezuje več kot 30 podjetij.

Spletna stran Kolektor Gradbeništvo: www.kolektorgradbenistvo.si

 
 

Predstavitev podjetja Pilon d.o.o

#ARCHICAD je BIM

Program ARCHICAD že več kot 30 let postavlja standarde za računalniško podprto arhitekturno načrtovanje. Program ne omejuje vaše ustvarjalnosti, pri tem pa omogoča največjo produktivnost pri izdelavi dokumentacije. Močno zavedanje potreb po trajnostni gradnji je vodilo do integracije orodja za oceno energijskih potreb zgradb že v idejni fazi. Nudi edinstvene možnosti simulacij vpliva arhitekturne zasnove na energetski in ogljični odtis in možnost uporabe raznovrstnih predstavitev za komunikacijo z investitorjem ali izvajalci na gradbišču. Vključena rešitev BIMcloud omogoča sodelovanje neomejenega števila udeležencev na poljubno velikem BIM projektu v realnem času in postavlja nove standarde v BIM procesu. Te in mnogo drugih funkcionalnosti programa ARCHICAD so prepoznali tudi večkrat nagrajeni uporabniki pri nas in v tujini, ki so ga že osmo leto zapored izbrali kot najboljši BIM program. Pokličite nas ali pošljite mail za brezplačno predstavitev in osebno preverite, zakaj lahko prehod na BIM poveča vašo produktivnost in konkurenčnost.

 
 

Predstavitev podjetja Iprostor d.o.o

Podjetje iPROSTOR d.o.o. je zanesljiv in kompetenten partner na področju sodobnih informacijskih tehnologij za načrtovanje, izgradnjo in upravljanje grajenega prostora. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2015, zaposleni in zunanji sodelavci pa imajo več kot 25 let izkušenj pri delu z BiM metodologijo dela, BiM programi, podporo in izobraževanjem. Partnersko smo povezani s podjetji iz skupine NEMETSCHEK:

ter drugimi proizvajalci komplementarnih rešitev, kot so AX 3000, BEXEL CONSULTING, CADCLICK in drugi, razvijalci in uporabniki. Smo aktivni član SiBiM združenja od samih začetkov in se trudimo prispevati k razvoju digitalizacije gradenj v Sloveniji in regiji.

 

ZAG

ZAG je vodilni inštitut na področju gradbeništva v Sloveniji. Znanstveno-raziskovalna dejavnost ZAG je vsebinsko in strateško  najpomembnejši segment našega delovanja. Raziskovalno-preskuševalni sektor ZAG je organizacijsko razdeljen na 4 oddelke: Oddelek za materiale, Oddelek za gradbeno fiziko, Oddelek za konstrukcije in Oddelek za geotehniko in prometnice, ki jih sestavlja večje ali manjše število laboratorijev in odsekov. V zadnjih desetih letih smo sodelovali v več kot 50 evropskih projektih (4th - 7th FP H2020, LIFE, Interreg itd.) s številnimi domačimi in tujimi partnerji iz industrije in raziskovalnih inštitucij. Ker BIM in širšo temo digitalizacije ZAG prepoznava kot ključno, strateško vsebino prihodnosti, je oblikoval horizontalno povezovalno skupino, ki jo vodi dr. Katja Malovrh Rebec.

November 2020

 • P
 • T
 • S
 • Č
 • P
 • S
 • N
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3

  siBIM 2020 conference Online
    BIM: Structured Data are New Gold.   6th Professional Conference 3rd and 4th November 2020  |  Online International event We invite you to the annual siBIM conference, which will be held under the title "BIM: Structured Data are New Gold." ...

  Konferenca siBIM 2020 virtualno
  UREJENI PODATKI SO NOVO ZLATO 6. strokovna konferenca siBIM 2020 3. in 4. november 2020  |  Online mednarodni dogodek Vabimo vas na letno konferenco siBIM, ki bo potekala pod naslovom »BIM: urejeni podatki postajajo novo zlato.« Rezervirajte ...

 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •